Soutěž Master of Crystal 2019 již zná svého vítěze

Mezi 75 uměleckými návrhy zvítězil jiný úhel pohledu Mistra křišťálu Martina Grosmana

Praha – 17. 10. 2019 se konal v pražském PRECIOSA Flagship Store slavnostní finálový večer, kde byl vyhlášen celkový vítěz letošního ročníku soutěže Master of Crystal.

Soutěž Mistr křišťálu neboli Master of Crystal vyhlásila už po 12. společnost PRECIOSA ve spolupráci s Muzem skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou a za podpory České sklářské společnosti. Cílem této soutěže je prohloubení spolupráce společností skupiny PRECIOSA především se studenty, ale i absolventy vysokých nebo středních technických a uměleckých škol.

Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 75 mladých umělců. Pět nejlepších se se svými návrhy probojovalo až do nejužšího výběru.

Vítězem se stal umělec Martin Grosman. Titul, křišťálovou trofej i šek od Nadace Preciosa v hodnotě 30.000 Kč obdržel za své dílo s názvem Aspectio.

Prostřednictvím autorského šperku se vítěz, Martin Grosman, snažil popsat limity, které obsahuje každá prezentace nás samotných směrem k vnějšímu pozorovateli. Jak sám tvrdí, portrét naší duše, příběh našeho života, tuto vnitřní podobu známe v celé její celistvosti vždy a pouze jen my sami. Každý pozorovatel na nás nahlíží vlastním jedinečným pohledem. Proto bude vnějším okolím portrét naší osobnosti vždy subjektivní a u každého odlišný. Bude rozostřený a neúplný. Stejně jako portrét uvnitř broušeného kamene.

Dalšími udělenými cenami jsou Cena České sklářské společnosti a Cena Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Ty získala Klára Mikešová za své dílo LABglass a dále Klára Pytelková za svůj návrh s názvem That´s me.

Všechna tři nejlepší díla jsou vystavena v Preciosa Flagship Store v Rytířské ulici až do konce října.

Preciosa je přední světový výrobce skla nabízející 500 000 komponentů a výrobků. Obsluhuje více než 140 zemí světa, takže doslova po celé zeměkouli lidé obdivují inspirující křišťálové komponenty, zářivé syntetické drahokamy a kubickou zirkonii. Dodává také luxusní lustry či originální světelné instalace, elegantní šperky a křišťálové dekorace, stejně tak i ojedinělé skleněné zátky Vinolok. V neposlední řadě vyrábí a nabízí světově nejkvalitnější perle a perličky pod názvem Traditional Czech Beads.

Ke skupině Preciosa neodmyslitelně patří Nadace Preciosa, která za více než 20 let své existence rozdělila už přes 180 miliónů korun, dále vlastní IT společnost Pregis a fotbalový klub FC Slovan Liberec.

Pro více informací, prosím, kontaktujte vedoucí odboru Marketing Ing. Evu Klusáčkovou

Další fotografie ze slavnostního vyhlášení naleznete zde.

Novinky