Soutěž pokračuje dál

Termín odevzdání soutěžních návrhů či hotových prací je prodloužen do 30. 6. 2020

Workshop k soutěži MASTER OF CRYSTAL, který se měl uskutečnit ve čtvrtek 26. března 2020 v sídle společnosti Preciosa, a.s. a v Muzeu skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou byl v  souvislosti s aktuálními opatřeními vlády ČR kvůli pandemii koronaviru zrušen!

Zklamaní přihlášení zájemci i ostatní zvídaví účastníci soutěže, kteří neplánovali cestu na workshop do Jablonce nad Nisou, se mohou s perličkovým sortimentem PRECIOSA Traditional Czech Beads seznámit prostřednictvím užitečných odkazů v příspěvku na webu Master of Crystal, které je dovedou na příslušná místa produktových webových stránek Preciosy Ornely. Pomohou usnadnit cestu k potřebným informacím, návodům, technikám a inspirativním videím.

Účastnící workshopu by se mohli ve vzorkovně Preciosy v Opletalově ulici seznámit s několika výtvarnými technikami vhodnými pro práci s perličkami ze sortimentu PRECIOSA Traditional Czech Beads™. Na celkem sedmi stanovištích by si mohli vyzkoušet perličkové háčkování, drátkování, obšívání kamenů, tkaní, nebo techniku splétání známou jako kumihimo s odborným vedením našich designérek, Heleny Chmelíkové, Alexandry Lysenko, Natálie Škodové, Ivy Brunclíkové ze zásadské firmy Atlas Bijoux a Romany Hankové z místní Střední a Vyšší uměleckoprůmyslové školy. Pomáhat měly i naše kolegyně z Preciosy Ornely. Byly a jsou připraveny i na možnost konzultovat vhodnost zvolené techniky pro zpracování soutěžního návrhu.

V odpoledních hodinách měl být i věnován prostor pro návštěvu Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou, kde by právě probíhaly první týdny Mezinárodního trienále skla a bižuterie Jablonec 2020, největší přehlídky skla a bižuterie v Evropě. Měly by tak možnost prohlédnout si exponáty první ze šesti plánovaných výstav i stálou muzejní sbírku perličkových doplňků.

Soutěž MASTER OF CRYSTAL však (i bez workshopu) pokračuje dál !!!

Těšíme se na soutěžní návrhy, které by měly být doručeny do 30. 4. 2020. Termín jejich odevzdání s ohledem na současnou situaci a uzavření škol prodlužujeme až do jejich znovuotevření, nejdéle však do 30. 6. 2020.

Novinky