Master of Crystal hledá dva životy oděvu. Deset superfinalistů předvede své kreace na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku

Do 30. dubna 2021 je možné se hlásit do 14. ročníku soutěže Master of Crystal s podtitulem Dualita. Módní tvůrce inspiruje k vytvoření důmyslných modelů vhodných pro každou příležitost

Ze všedního neobyčejný. Z běžného extravagantní. Koncept čtrnáctého ročníku soutěže Master of Crystal pracuje se skutečností, že řada oděvů či doplňků může mít velké množství „tváří“ spočívajících jen v odlišném stylingu nebo propracovaném provedení. Díky tomu je možné během krátkého okamžiku zcela změnit vzhled a celkové vyznění oděvu.

Deset superfinalistů a autorů nejlepších soutěžních návrhů dostane možnost své modely prezentovat na zářijovém Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Vyzýváme designéry k vytvoření oděvu, jeho části, nebo doplňku s detaily či celými plochami zdobenými kameny Preciosa Components. Ozdobené plochy jsou v jedné podobě zcela či částečně skryté, přitom jen jednoduchou úpravou zcela změní vzhled. Co bylo dosud skryté, se stane novou dominantou celého kousku,“ upřesňuje porotkyně Master of Crystal a šéfka marketingu pořadatelské Preciosy Components Eva Švihovská. V porotě s ní mimo jiné zasednou i uznávaná módní návrhářka Zuzana Kubíčková, módní návrhář a redaktor Vogue CS Miro Sabo, odborný asistent pražské UMPRUM Michal Vaníček, ředitelka jabloneckého muzea skla a bižuterie Milada Valečková, Petr Nový z České sklářské společnosti a členka představenstva Preciosy Lucie Karlová.

Téma Dualita klade na účastníky velké nároky: jen kreativní a promyšlené zpracování umožní, že se oděv může vyvíjet a proměňovat přímo před očima. Chytrým ukrytím částí dekorovaných křišťálem se z minimalistického či nenápadného kusu obratem stane opulentní kreace. Tento fenomén je využíván v kostýmní tvorbě; v rámci Master of Crystal vyzýváme k zamyšlení nad širším využitím proměňujících se kousků i v běžném ready-to-wear šatníku.

V klání nezvítězí nezbytně ten, kdo použije nejvíce křišťálových komponentů, ale spíše ten, kdo k zadání přistoupí inovativně a hravě, využije překvapení a netradiční postupy. Hledáme oděv, jeho část, nebo doplněk, který se může lusknutím prstu změnit podle příležitosti nebo nálady nositele.

Přihlášky je možné zasílat do 30. dubna 2021 na pavla.reznickova@preciosa.com. Podrobná pravidla najdou zájemci zde.

Novinky