Nenechte si ujít vyhlášení vítěze Master of Crystal na Designbloku 2022. Díla finalistů vám přiblíží náš křišťálový les

Tématem letošního ročníku největší přehlídky současného designu a módy je Les. Jak bude vypadat v podání Preciosa Lighting? To vám nastíní následující článek. Otevřete svou mysl i srdce a vstupte do křišťálového lesa inspirovaného básní Lesní studánka od Josefa Václava Sládka.

Popusťte uzdu fantazii a zasněte se s námi. První část expozice navržené Kristýnou Mikoláškovou a Terezou Drobnou vzdává hold sklářům v Křišťálovém údolí a ukazuje jejich mistrovství. Oslní vás svítidla Souls, jejichž autorkou je designérka Eva Eisler. Klastr pěti objektů z čirého skla se srdcem a duší z opálu naplňuje celý prostor útulným světlem a vytváří intimní atmosféru připomínající hluboký les. 

Druhá část je pak ukázkou děl finalistů 15. ročníku soutěže Master of Crystal. O vaši pozornost soupeří harmonické svítidlo Balance of Nature od Kataríny Nábilkové, spirituálně laděný svícen Cathedralis od Lenky Holubcové, elegantně jemný Blooming Light od Byoungchan Yun a provokativně alarmující objekt Novella od Elly Nové. Kdo ze zmíněných si získal srdce i oko poroty? To se dozvíte na slavnostním vyhlášení, které proběhne 7. 10. 2022 od 13:30 v rámci Designbloku.

Skrze každé dílo promlouvá přímo sám autor, jeho specifický rukopis i postoj k tématu wellbeingu.

• • •

„Osvětlení Balance of Nature svojí barevností a tvaroslovím odráží naši přirozenou afinitu, a to vztah k přírodě, ke které se stále vracíme.”

„Cílem svícnu Cathedralis je být malou symbolickou obdobou katedrály, která divákovi poskytne příležitost vnímat její atmosféru, čímž se může stát oporou pro lidi v těžké životní situaci.”

„Přál bych si, aby pohled na Blooming Light vyvolával zájem, příjemné emoce, a aby tento objekt i světlo, které vyzařuje, působily jako lék na unavenou lidskou duši.”

„Mé dílo může ve většině nejspíše vyvolat strach, ale byla bych ráda, kdyby znamenalo hlavně naději. Naději na lepší zítřky, budoucnost, o kterou se nemusíme bát, a která září stejně jako světla z Preciosy.”

• • •

Když usnou lesy hluboké a kolem ticho jest, a nebesa i studánka jsou plny zlatých hvězd.

Kombinace těchto děl vytváří atmosféru klidu, pokoje, ale i tajemna a apelu. Expozice tak působí kontrastně a vyváženě. Celý design pozvedají zářivé hvězdy i odlesky křišťálové studánky v podobě kamínků Stardust® aplikovaných přímo do zdí výstavního systému.

Přijďte do úchvatného komplexu Gabriel Loci a ztraťte se v magickém lese Preciosa, aniž byste vytáhli paty z Prahy.

A kdybyste chtěli vědět, který z finalistů Master of Crystal letos získá titul, přijměte naše pozvání na slavnostní vyhlášení, které proběhne 7. 10. 2022 od 13:30 přímo v prostorách Gabriel Loci.

Novinky